Brei – en verftechnieken

Industriële rondbrei

Dit verwijst naar het breien van stoffen in een cirkelvormige vorm. Deze stof wordt na het inverven opengesneden, op rol gewikkeld en gefinished. Deze stof wordt gebruikt voor het maken van tricot kledingstukken zoals t-shirts, poloshirts, sweatshirts, joggingbroeken, swimwear etc.

Vlakbrei

Dit is een breiproces waarbij platte panelen in vorm worden gebreid. Deze panelen zijn het voorpand, achterpand, de mouwen, de boorden. Door middel van een link-machine worden deze daarna aan elkaar gebreid tot het kledingstuk. Vlakbrei wordt gebruikt voor dikkere tricot kledingstukken zoals gebreide truien en vesten.

Garment dye

Garment dye, ofwel kledingverven, is een proces waarbij het kledingstuk wordt geverfd nadat het is geconstrueerd. Dit in tegenstelling tot het traditionele proces waarbij de stof wordt geverfd voordat het kledingstuk wordt gemaakt. Er bestaan vele verschillende type garment-dye processen.
Garment dye geeft een unieke kleur en een zachtere, meer vervaagde, authentieke en vintage uitstraling.

Eco dye

Eco dye verwijst naar een milieuvriendelijk verfproces. Dit kan verschillende aspecten omvatten, zoals het gebruik van natuurlijke kleurstoffen, verminderd waterverbruik, en milieu vriendelijke chemicaliën. Het doel van eco dye is om de impact op het milieu te verminderen in vergelijking met conventionele verfmethoden.
Deze termen benadrukken verschillende aspecten van het productieproces, van het breien van stoffen tot kleurtechnieken en milieuvriendelijke verfmethoden.