Waarom kiezen voor Portugal voor de productie van kleding?

Portugal ligt voor de Noord-Europese markt binnen handbereik en is een perfecte bestemming voor kledingproductie. Vooral voor bedrijven die zich inzetten voor duurzame kledingproductie.

Portee, Guimarães Portugal

Portugal beschikt over geschoolde werknemers die met moderne naaitechnologieën werken. Zowel gerenommeerde merken als bedrijven die een eigen kledinglijn willen starten laten hun kleding in Portugal produceren.

De steden Porto, Braga, Barcelos en Guimarȃes zijn productiecentra voor kleding in Portugal. Deze plaatsen liggen in het centrum van de Vinho Verde streek (‘groene wijnen’).

Deze regio ligt voor de Noord-Europese markt binnen handbereik, de infrastructuur is prima, korte lijnen met producenten en bedrijven, het transport van goederen naar klanten verloopt sneller en is hierdoor duurzamer.

Moderne technologieën om efficiënt te kunnen produceren worden gecombineerd met traditioneel vakmanschap. Veel fabrieken zijn gespecialiseerd in hoogwaardige kledingstukken, waarbij aandacht wordt besteed aan detail en kwaliteit.

Eerste koning van Portugal D. Afonso Henriques

Guimarȃes is vanouds bekend door de textiel- en kledingindustrie en draagt bij aan de reputatie van Portugal op het gebied van textielproductie. Het wordt ook het “wiegje van Portugal” genoemd; hier is Portugal geboren. Hier heeft de eerste koning van Portugal D. Afonso Henriques zich gevestigd. In de 19e eeuw groeide de stad uit tot een belangrijk centrum voor de Portugese textielindustrie. Het oude centrum van Guimarães met zijn middeleeuwse monumenten werd in 2001 door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. In 2012 was Guimarães de Culturele Hoofdstad van Europa.